18. veebruar 2008

Kevad!

Kuidas ilm võib tuju mõjutada! Praegu oli väljas päääääike, jää sulas igal pool, taevas selge nagu ei tea mis ja ilm nii kevadine kui veel olla saab. Katsu sellise ilmaga olla midagi muud kui rõõmus! On otse tunda, et kohekohe lähevad asjad roheliseks ja kevad astub päris ausalt talve varjust välja. Täna paistab olema igaühe õnnepäev. Pardid teevad Emajõe peal trikke - käisin veidike ülesjõge jalutamas, sest aega oli.

Aga eile kütsin terve pool õhtut. Istusin ahju kõrval nigut üks vanaema, kudusin paksu rohelist salli - sain enam-vähem valmis ka - ja kütsin. Täna tuleb vist veel üks selline õhtu, sest ma tahan salli peale lilli heegeldada. Mhmh. Kohe suure kuhja ühe otsa peale. Sall läheb käiku kohe, kui ma ei pea enam käima puht külma pärast paksu talvemantliga, mille juurde ta üldse ei sobi. Kohekohe, kui veel paar sellist kevadist ilma on. Ehk hommegi juba, kui ainult ilmataat annab.

Tegelikult on muidugi natuke liiga vara veel "Kevad! Kevad!" rõkata, sest veebruari kuu on alles natuke rohkem kui poole peal, aga mis siis. Täna on 18. :) Sobib selline ilus ilm küll, olgu nii ajakohatu kui tahes.

Kommentaare ei ole: