14. jaanuar 2010

märkmeid ja päevavargusi

Veidi märkmeid, mis Lumetihase juurde kirjutatud on.

"Kes joonistas vaevu sametist vabanenud sarvekontsule hundihambaga mu näo ja kirjutas nime juurde, ja mis ta sellega edasi tegi, et ma ei leia kohta, kuhu minnes saaksin auga pyyda su ilu ja uhkust otsivat pilku?" (10 jõulukuud 10222)

"Võiksin rääkida pikka juttu kolmest valgest soest, kes söövad ammuunustatud saladusi, et need ilma ära ei ummistaks, sest liiga palju on noorte tytarlaste ohkeid enne loojakut igas kylas, et keegi neist aasta pärast veel sotti võiks saada." (2 jõulukuud 10222)

"Millal on teelolemine minu jaoks salaja saanud olulisemaks kui sihtkohta jõudmise rõõm ja miks see tundub hea, tuttav ja peaaegu ideaalse asjade seisuna, selle asemel, et tekitada muret ja hämmingut endaksjäämise osas." (13 kooljakuud 10222)

"Lumiste kuuskede unes nähtud karusnahkadesse rõivastatud valdjataride saanikellad kumiseva kaugel hämarduva metsa vahel, kui sõidad yle viimase kodutalueelse kraavi ega saa enam vaadata tagasi ja näha neid vanemate lkkeid, mis seitsesada aastat põlevad seistmest halust ja mille ääres kõik sellel talvel räägitud lood iga eha ja koidu vahel uuesti tõeks lähevad." (13 kooljakuud 10222)

"Kalliste kividega värviliseks palsameeritud liblikas, kes oma tiibu kergete tulikivide raskuse all enam liigutada ei jaksanud, maandus viimse hingetõmbeni väsinult mu kevadest õnnistatud mantli päiksesoojale õlale kaunistuseks, kuid oli nii kerge, et unustasin teda märgatagi, enne kui sygise tulles kylmast kangena maha pudenes." (13 kooljakuud 10222)

"Need paigad, mis ykshaaval pimedusest välja vupsavad, paistavad nii ebamaised, et võiks peaaegu jääda arvama, nagu oleks tee põhjalinnast lõunalinna olemas ainult kaardil ja jookseks tegelikult yhest aegilmast läbi pimedus-olematuse mõnesse hoopis teise." (17 porikuud 10222)

"Killud yhest vanast muinasjutust, mille lõpu koha enam keegi ei mäleta, kas kuues kuningapoeg jäi ellu või mitte, ja mis sai taevasõela seitsmenda tähe õest tegelikult. Yhtlasi, kuhu kadus peale selle ilma peale kukkumist see kirju kullisulg." (15 porikuud 10222)

"Vaid silmanurgast jälgin päikselaiku, sõites läbi vikerkaarest värava" (16 sygiskuud 10222)

"Oma enese valge linnu võtan kaelast paela otsast ja saadan ta sosistama su unedesse saladusi, mida ärkvel olles ise ka enam täpselt ei mäleta." (11 sygiskuud 10222)

"Seista vasaku jalaga kuuvalguse serva peal ja vaadata hõbedase servaga pilvi saatmas oma varj yle rahutu mere, teisel pool mida ootab kylm maa suure linna taga, kylm, yksik, metsik ja vaba." (11 sygiskuud 10222)

"Puhata hetkelises seisakus kolme värvi silmadega koletise ees, enne kui ta möödujate rahustuseks unne suikub." (11 sygiskuud 10222)

Vot sedasi olen erinevatel ajahetkedel mõelnud. Kuupäevad võivad olla veidi ebatäpsed, kuna olen aegajalt võtnud kätte ja vanemates märkmetes numbreid tähtedeks ymber vahetamas käinud.

Eilne tantsuklubi oli ylimalt vahva, aga pean häbiga tunnistama, et ei mäleta enam, kes ytles mu plastkivikestega viltpreesi ja littersabaseelikut vaadates mind täheneitsiks ja mu oma keeleiluga veidike sõnatuks võttis. Laused kipuvad pikaks venima viimasel ajal, tegelikult tahaksid nad võibolla ylevaatamist ja tähenärimist, aga ma ei ole seda harjumust blogis kasutusele võtnud. Kirjutan nii, nagu torust tuleb. Lihtsam ja ehtsam.

Mida veel? Järjekordne varastatud päev ilmselt, ja kui ma ei saa ylehomseid asju täna valmis, ähvardab ka homne sarnane tulla. Niisiis - alla, õmblema.

3 kommentaari:

Elo ütles ...

heihoo! tead, mul on sulle yks naljakas kysimus. nimelt j6ulude paiku otsisid mu esivanemad mulle eesti raamatupoodidest "Flandria p2evikuid", aga see olevat v2lja myydud. aga kas sina, kui raamatupoodidega kursis olev inimene, oskad seda kinnitada?

Tho ütles ...

on on, ammuilma läbi juba. mu käest konkreetselt kysiti ka kunagi enne jõule:D. Aga ma võin sulle laenata mingil kombel, mul on olemas.

Elo ütles ...

Ma ei tea, ma yhes raamatupoes millaski augustis n2gin! aga olin piisavalt idioot, et mitte osta. Pole hullu, ma millalgi laenan kui tagasi kodumaal olen. :)